Vanliga frågor om inlämningen

Här kommer en sammanställning med frågor och svar på fyra av de mest vanliga frågorna nu så här i inlämningstider.

 1. Jag gjorde en filöverföring men blankett INK1 var inte med på kvittensen?
  För att få med INK1 vid SRU-exporten måste du vid exporten kryssa i att den ska gå med från de deklarationer där den är markerad för export via SRU (det är den förvalt i alla deklarationer). Det gör du när du är i dialogen för Export SRU (filöverföring). Bocka i rutan längst ner till vänster.
 2. Hur ska jag lämna in INK1 om jag vill lämna den elektroniskt?
  Det absolut enklaste sättet är att du skickar in INK1 via filöverföringstjänsten. (du måste då ha fyllt i blanketten komplett med alla uppgifter som ska in till Skatteverket).
  Först gör du en vanlig filöverföring där du kryssar i att BL Skatt ska ta med INK1 i exporten om den är markerad för export via SRU. Du ser då sen på kvittensen att den har skickats in via fil till Skatteverket. Blanketten anses dock inlämnad först då den har signerats elektroniskt.Även du som är deklarationsombud kan lämna in/signera INK1 på samma sätt som din klient. Logga in på Mina sidor och välj den person du vill företräda. När du kommer in på den personen så kommer det tydligt framgå att det finns en inkomstdeklaration 1 att skrivas under. Det framgår även vem som skickat in den (medieleverantören).

När du går vidare här ser du tydligt vilka uppgifter som gått in via filöverföringen.

Skriv under och skicka in med ditt BankID.

 1. Behöver jag lämna in huvudblanketten Inkomstdeklaration 4 på papper?
  Nej det behöver du inte om det helt saknas underlag för beskattning på första sidan på INK4. Det du däremot måste göra då är att du på blankett INK4S (som du filöverför) kryssar i rutan

 

 

 

 

 

4. Hur skickar jag in mina bilagor via filöverföringstjänsten?
Det har vi gjort en filmad guide för. Titta på den så får du en grundlig genomgång på hur det går till. Här hittar du den https://www.youtube.com/watch?v=h4dmwic-19E&list=PL009yjRM5nBhp8zf_4Cn2HJfQdZAIHWLW&index=11&t=14s